Templates by BIGtheme NET

Bakan Çavuşoğlu’ndan, başkan Yavuz’a destek sözü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kuruluşunun 65. Yıl dönümünü kutlayan Antbirlik’ te çiftçilerle biraraya geldi. Bakan Çavuşoğlu, başkan Mustafa Yavuz’a proje ve çalışmalarında destek sözü verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 1952 yılında kurulan ve bu yıl kuruluşunun 65. yılını dolduran Antalya Pamuk ve Naranciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliğin de bölge çiftçileriyle bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu’ nu Antbirlik Yönetim Heyeti Başkanı Mustafa Yavuz ve kalabalık çiftçi grubu karşıladı.

“Borç ödedik, yatırım yaptık”
Antbirlik Yönetim Heyeti Başkanı Mustafa Yavuz, Bakan Çavuşoğlu’na yaptıkları hizmetler ve projelerle ilgili bilgi verdi. Yavuz, göreve geldiklerin de yaklaşık 90 milyon borç devraldıklarını ve 6 ayda bu borcun 40 milyon lirasını ödediklerini ifade ederken, “Zarar eden birliği kar eder hale getirdik. Ciddi bir toparlanma sürecine girdik. Bununla birlikte narenciye alımlarına başladık ve Antbirlik’ imizi şaha kaldırdık. Nasıl mı değerli çiftçi kardeşlerim;? “Tabi ki de tüm kaçakların ve tüm yanlışların önünü tıkayarak, dürüst ve doğru yönetim ile kısa sürede bu başarıyı elde ettik” dedi.

Çiftçimize hizmet
Açıklamalarına devam eden Başkan Yavuz; “Sayın Bakanım; durmak yok yola devam felsefesini benimseyerek daha neler yapabiliriz dedik ve çiftçilerimize olan hizmetlerimizi nasıl arttırırız bunun derdine düştük. Be nedenle, buğday alımları için yönetim kurulu kararı aldık. Sayın Bakanım, bu da yetmez diyerek Tarım Bakanlığımızın küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara vermiş olduğu teşvikler ve desteklerin ardından slaj mısır üretiminin artması ile bu anlamda da slaj mısır alımı ve satımı için yönetim kurulu kararı aldık” dedi.
“İşte hizmet bu”
Yavuz’un, 2016/2017 pamuk sezonunda pamuk satışından elde ettikleri karın bir miktarını çiftçiye fark olarak verdiklerini dile getirmesinin ardından söz alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antbirlik 65 yıl önce çiftçiye sahip çıkması, ürünlerini daha iyi değerlendirmesi için kuruldu. İşte bu yüzden bu kurum yıllarca amacına uygun yönetilmiş olsa da son yıllarda bu amacından uzaklaşmış, borç batağına sürüklenmiş hatta bir çok gayrimenkulünün satılmış olmasına rağmen bu borçlardan kurtulamadığı gibi borçları tavan yapmıştır. Bu kötü gidişata dur demek için hükümet; ‘Antbirlik birilerinin değil çiftçinin hizmetinde olması gerekir’ diyerek Başkan Mustafa Yavuz ve yönetimini göreve getirdi. Bizde geç olsa da bu müdahalenin ne kadar yerinde bir karar olduğunu gördük” dedi.
Yavuz başkanı destekliyorum
Aynı zamanda kendisinin de pamukçuluk yaptığını, pamukçuluğun ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu iyi bildiğini belirterek,”Bakın Başkan Yavuz ne diyor; borçları kısa bir sürede yarıya indirdiğini söylüyor. Bununla da yetinmeyip birliği zarar eden bir kurumdan kar eder hale getirmiş ve çiftçi kardeşlerimize fark ödemesi gerçekleştiriyor. İşte dürüst ve başarılı yönetim ve hizmet böyle olmalı” diye konuştu.
Bende söz veriyorum
Başkan Yavuz’un çiftçilerimize verdiği bütün sözlerin ve yapacağı tüm projelerinin hem destekçisi hem de takipçisi olacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Sayın Başkan Mustafa Yavuz’un bizden istemiş olduklarına destek olacağıma ben de sizlerin huzurunda söz veriyorum” dedi.
Eski yönetime sert eleştiri
Sert bir dille eleştirdiği ve Antbirliği felekate sürüklemekle suçladığı eski yönetim hakkında başlatılan hukuki sürecin sonuna kadar takipcisi olacağını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Birileri burayı babasının çiftliği gibi kullanmış. Kurumu borç batağına sürükleyip, çiftçinin boynunu bükmüş. Birliğin malllarını mülklerini satımış. Borç artmış, herşey ortaya çıktı ve haklarında hukuki işlem başlatıldı. Çiftçinin hakkı, alın teri için bende bu süreci bizzat takip edeceğim. Antbirliği bu hale getirenler hukuk karşısında hesap verecek” dedi.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*