Templates by BIGtheme NET

MISIR SİLAJ MAKİNESİ ALIM İHALESİ

ŞARTNAME
1-KONU:

Birliğimiz tarafından 1 adet Mısır Silajlamak için minimum 1.000 Kg + -100 Kg Paketleme kapasiteli Silaj paketleme makinası anahtar teslimi çalışır vaziyette kapalı zarf teklif alma usulü ile satın alınacaktır.

2-SÜRELER VE ADRES:

a)Kapalı zarf teklif verme son tarihi 27.06.2018 ÇARŞAMBA günü saat 17;00’dır.

b)İhalenin Yapılacağı yer Antbirlik Genel Müdürlüğü, Macun Mah. İsmail Ogan Cad. No:28 Aksu/ANTALYA
c)Posta ile gönderilen teklif mektupları ihale tarihinden sonra komisyona ulaşması halinde geçerli sayılmayacaktır.

3-İHALEYE KATILACAK FİRMALARIN İHALE TARİHİNDE BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER VE

a)Firmalar veya şahıslar , şartnamemizi ve teklif mektuplarını kaşeleyip imzalayarak Birliğimize teklif verme süresi içerisinde teslim edecek olup, şartnameden farklı teklifleri olduğu takdirde imzalı olarak şartname üzerinde veya ayrı tekliflerinde belirteceklerdir.

b)İhaleye katılacak olan firma veya şahıslar tekliflerini KDV hariç olarak vereceklerdir.

c)Nüfus kayıt örneği.

d)Firma yetkilisinin veya şahısların İkametgah Belgesi.

e)İhaleye katılan firma yetkililerinin veya şahısların son 1 ay içerisinde alınmış noter tastikli yetki belgesi ve imza sirküleri.

f)Teklif veren firmaların veya şahısların Ticaret ve Sanayi Odasından son 1 ay içerisinde alınmış Faaliyet Belgesi ve Oda Belgesi,

g)Teklif Mektubu.

h)Teminat Mektubu.

3-SATIN ALINACAK SLAJ MAKİNASINDA EN AZ ARANAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

1 ADET MİNUMUM 1.000 KG +- 100 KG ARASINDAN MISIR SİLAJI PAKETLEME MAKİNASININ ÖZELLİKLERİ

1.Saatteki üretim kapasitesi 45-50 balya olacaktır.
2.Paketlenecek mısır miktarını otomatik olarak ayarlanabilecek hassas kantar sistemine sahip olacaktır.
3.Giriş, çıkış sinyallerinin ve arızlarının takip edileceği PLC’ye bağlı monitör olacaktır.
-1-
4.Mısır Silajı paketleme makinası iş makinası beslemesine uygun hazneye sahip olacak şekilde bunker sistemli olacaktır.

5.Mısır silajı paketleme makinası taşınabilir ve gezer özellikte olacaktır

6.Mısır Silaj paketleme makinasına ait bunker, besleme, presleme, fileleme, strech sarma üniteleri asgari personel çalıştıracak şekilde tam otomatik, otomasyon ve bant sistemine sahip olacaktır.

7.Firmalar tekliflerinde silaj paketleme makinasında kullanılacak hidrolik pompanın marka ve modelini belirecekler olup, pompanın teknik özellikleri ve soğutma sistemi hakkında bilgi vereceklerdir.

8.Mısır silajı paketleme makinası, Avrupa Birliği’nin ilgili ürün direktiflerine uygun olduğunu ve gerekli bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini gösteren ve asgari güvenlik koşullarına sahip olduğunu gösterir CE belgesine sahip olacaktır.

9.Makinalarda kullanılacak elektrik motorları yüksek verimli IE2, Koruma sınıfı IP 55, işletme türü S1 (sürekli Çalışma) , yalıtım sınıfı F (155 C), ısı artışı sınırı B (80K) olacaktır. (yukarıda belirtilen özelliklerin altında belirtilen elektrik motorları kesinlikle kabul edilmeyecektir.)

10.Makinalarda ve kumanda panolarında kullanılacak elektrik şalt malzemeleri ABB, SIEMENS, SCHNEIDER markalarından biri olacaktır. Kumanda panoları TEDAŞ şartnamelerine uygun olacak ve IP 55 koruma sınıfında olacaktır.

11.Makinalarda kullanılacak rulmanlar SKF,FAG,TIMKEN marka olacaktır.

12.Firmalar kurdukları makinaların çalıştırılması ve kullanılması hakkında Antbirliğin personeline gerekli eğitim ve desteği ücretsiz olarak vereceklerdir.

13.Firmalar kurdukları makinalar için en az 2 yıl garanti verecek olup, garanti kapsamını da ayrıca belirteceklerdir. 10 yıl yedek parça temini garantisini vereceklerdir.

14.Otomasyonu arttırarak iş gücünü ve elektrik tüketimini azaltan teknolojiler kullanan makinalar öncelikli tercih nedenidir.

4- TESLİM YERİ VE ZAMANI

a)Antbirlik Genel Müdürlüğü veya Birliğimize bağlı S.S 160 SAYILI SERİK PAMUK VE NARENCİYE TARIM SATIŞ KOOPERATİFİ MÜDÜRLÜĞÜ Fatih Mah. Atatürk Cad. No:404 Çandır Beldesi Serik/ANTALYA adresine anahtar teslimi çalışır vaziyette teslim edilecektir.

b)Makinaların nakliye, hamaliye, sigorta, vs. gibi masraflar satıcı firmaya ait olacaktır.

c)İhaleye iştirak edecek firmalar imal edecekleri Silaj makinalarının teslim tarihini tekliflerinde belirteceklerdir.
-2-
d) İhale Üzerinde kalan firma Silaj makinasını anahtar teslimi en geç kaç gün içerisinde teslim edeceklerini belirtmek zorundadır

6-F İ Y A T

a)Firmalar, KDV hariç en son kesin ve net olarak fiyat teklifinde bulunacaklardır.

b)İhaleye iştirak edecek firmalar, ihale tarihi olan 27.06.2018 tarihinden itibaren 30 gün süre ile tekliflerine bağlı kalacaklardır.

7-ÖDEME

Satın alınan Silaj makinalarının ödemesi faturanın Antbirlik’e ibraz edilecek fatura karşılığında tesellüm tarihinden itibaren 30 gün sonra veya Leasing yöntemi ile yapılacaktır.

8- T E M İ N A T

a)Geçici teminat: Teklif edilen KDV hariç toplam tutarın %5’i nisbetinde olup, nakit veya süresiz yada en az üç ay süreli banka teminat mektubu olarak, ihale gün ve saatinden önce Antbirlik veznesine yatırılabileceği gibi firmalar banka teminat mektuplarını teklif zarfları içerisinde de gönderebiliriler. Teminat mektuplarının kaybından Antbirlik sorumlu tutulamaz.

Üzerinde ihale kalmayan şahıs veya firmaların geçici teminatları ihale sonuçlandıktan sonra sözleşmenin imzalanmasını takiben talep halinde kendilerine iade edilir.

b)Kesin teminat: Teklif edilen KDV hariç toplam tutarın %10’u tutarındadır. İhale üzerinde kalan firma veya şahıs bu hususun kendisine tebliğ olduğu tarihten itibaren 5 gün içerisinde kesin teminatı nakit veya süresiz banka teminat mektubu şeklinde Antbirlik veznesine yatırıp sözleşmeyi imzalayacaktır.

Kesin teminat Sözleşme hükümlerinin yerine getirilmesini müteakip Kesin kabül tarihinden 1 yıl sonra yapılacak kesin Kabul tutanağından sonra firmaya veya şahsa iade edilir.

8-DİĞER HUSUSLAR:

a)Antbirlik, teknik özelliklerine uygun olmayarak teslim edicek makinaları tesellüm etmeyecek ve bedelini ödemeyecektir. Firma, uygun olmayan silaj makinasını Antbirlik’e teslim ettiği taktirde, Antbirlik’in talebine istinaden uygun olanı ile değiştirecektir.

b) )İhale üzerinde kalan firma ile yapılacak sözleşmede belirlenen fiyat kesin olup, teslim süresi içerisinde malzemeye gelecek herhangi bir zam dahi hiçbir surette Antbirlik’e intikal ettirilmeyecektir.
c)İhaleye iştirak edecek firmalar iş bu ihale şartlarında belirtilen tüm hususları kabul ettiklerine dair ihale şartlarını mutlaka kaşe basıp, imzaladıktan sonra teklif mektubu ile birlikte Birliğimize getireceklerdir. Firma ihale şartları haricinde teklifte bulundukları taktirde, tekliflerinede belirteceklerdir
-3-

d) İhaleye katılan gerçek ve tüzel kişilerin tekliflerinde belirttiği adres kanuni ikametgah adresi olarak kabul edilecektir. Kanuni ikametgahlarını değişikliklerinde derhal aynı şekilde bir ikametgah göstermediği ve bu yeni ikametgahı Ticaret Siciline tescil ettirerek Antbirlik`e noter aracılığı ile bildirmediği takdirde ilk ikametgahına yapılacak tebliğlere itirazı olmayacağını ve bu ihale şartları uyarınca yapılacak ihbarların noter veya postaya tevdi olduğu tarihte kendilerine yapılmış sayılacağını kabul etmiş sayılırlar.

e) )Taahhütlerin gecikmesinde; seferberlik hali, iş yerinde grev, lokavt, uygulaması, salgın hastalık ve doğal afet mücbir sebep sayılacaktır.

f)Birliğimiz 2886 ve 4734 Sayılı Yasalara bağlı olmayıp, ihaleyi yapıp yapmamakta, kısım kısım yapmakta, dilediğine yapmakta veya iptal etmekte ve uygun bedeli tespitte serbesttir. İhaleyle ilgili her türlü kararda ihale komisyonu serbesttir. İhaleye giren firmalar bu nedenle hak sahibi olamaz.

g)Her türlü uyuşmazlığın çözümünde Antalya mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidirler. 30.05.2018 -4-
S.S.ANTALYA
PAMUK VE NARENCİYE TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*