Templates by BIGtheme NET

YAĞ KOMBİNASI FABRİKASI İÇİN HİZMET ALIM İHALESİ

Ş A R T N A M E
1)KONU:

Birliğimizce Macun Mahallesi İsmail Oğan Caddesi No:28 Aksu/ANTALYA adresimizde bulunan Yağ Kombinası tesisinde aşağıda belirtilen işler kapalı zarf teklif alma usulü ile yaptırılacaktır.

2)TEKLİF VERME SÜRELER VE ADRES:
Teklif verme son tarihi 22.06.2018 CUMA günü saat 17:00’ye kadar olup, teklifler ANTBİRLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Macun Mah. İsmail Oğan Cad. No:28 Aksu/ANTALYA adresine KAPALI ZARF teslim edilecektir.
Posta ile gönderilen teklif mektupları ihale tarihinden sonra komisyona ulaşması halinde geçerli sayılmayacaktır.

3) İHALEYE İŞTİRAK EDECEK OLAN FİRMA VEYA ŞAHISLARDAN İSTENEN BELGELER:
a)Firmalar veya şahıslar , şartnamemizi ve teklif mektuplarını kaşeleyip imzalayarak Birliğimize teklif verme süresi içerisinde teslim edecek olup, şartnameden farklı teklifleri olduğu takdirde imzalı olarak şartname üzerinde veya ayrı tekliflerinde belirteceklerdir.
b)İhaleye katılacak olan firma veya şahıslar tekliflerini KDV hariç olarak vereceklerdir.
c)Nüfus kayıt örneği.
d)Firma yetkilisinin veya şahısların İkametgah Belgesi.
e)İhaleye katılan firma yetkililerinin veya şahısların son 1 ay içerisinde alınmış noter tastikli yetki belgesi ve imza sirkülerini,
f)Teklif veren firmaların veya şahısların Ticaret ve Sanayi Odasından son 1 ay içerisinde alınmış Faaliyet Belgesi ve Oda Belgesi,
g)Teklif Mektubu.
h)Teminat Mektubu.

4)YAPILACAK İŞLER
A) 2 adet 45 (± 10) ton/gün kapasiteli pişirme tavası alımı,bağlantılarının ve yardımcı ekipmanlarıyla birlikte montajlarının yapılması
a) Pişirme tavası 45 (± 10) ton/gün pullanmış yağlı tohum işleme kapasitesine sahip olacaktır.
b) Pişirme tavası çalışma prensibi hakkında bilgi verilecektir.
c) Pişirme tavasına giren % 11-12 rutubetli iç malı %3-4 rutubetli hale getirecek şekilde dizayn edilmiş olacaktır.
ç) Pişirme tavasında üstten redüktörlü sessiz ve titreşimsiz çalışan italyan menşeili redüktör olacaktır. Kullanılan redüktörün markası,modeli,tipi belirtilecektir.
d) Pişirme tavası ana milini üstten çalıştıran redüktör, kayış kasnaklı elektrik motorundan tahrik alacaktır.Tüm kasnaklar (ana gövdeye bağlı kasnak ve bunu tahrik eden elektrik motoru kasnağı) burçlu kasnak olacaktır. Dar kesitli V kayışlar kullanılacaktır. Pişirme tavasında kullanılan elektrik motorlarının marka ve güçleri hakkında bilgi verilecektir.
e) Pişirme tavasının tava çapı 2200 mm,tava kat sayısı 5 kat,işletme buhar basınca 6-8 bar ve test buhar basıncı 12 bar olacaktır.
f) Pişirme tavasının gövde sac kalınlığı 10 mm S355J0 yapı çeliğinden olacaktır.
g) Pişirme tavasının buhar hazneleri alt sac,üst sac ve çevre sacı 14 mm P235GH/P355GH veya muadili basınçlı kap çeliğinden olacaktır. Kullanılacak olan basınçlı kap çeliğinin malzemesi belirtilecektir.
-1-

h) Pişirme tavası buhar haznesi pimleri St35.8/P235GH veya muadili basınçlı kap çeliği dikişsiz borudan olacaktır.Kullanılacak olan basınçlı kap çeliği dikişsiz borunun malzemesi belirtilecektir.
ı) Pişirme tavası buhar haznesi buhar giriş ve kondens çıkış nozulları St35.8/P235GH veya muadili basınçlı kap çeliği dikişsiz borudan olacaktır.Kullanılacak olan basınçlı kap çeliği dikişsiz borunun malzemesi belirtilecektir.
i) Pişirme tavası ana milinin üs yataklaması rulman,alt yataklaması sarı burçtan olacaktır.
j) Pişirme tavasının nem alma bacası ve tava gövdesine bağlandığı kanalları AISI304 paslanmaz çelikten olacaktır.Baca flanşları S355J0 yapı çeliğinden olacaktır.
k) Pişirme tavasının nem alma fanı radyal tip,elektrik motoruna direkt akuple olacaktır.Nem alma fanının gövde,göbek ve rotor malzemeleri AISI304 paslanmaz çelikten olacaktır. Elektrik motoru şasesi S355J0 yapı çeliğinden olacaktır. Nem alma fanının ve elektrik motorunun marka,model,tip ve güçleri belirtilecektir.
l) Pişirme tavası içerisindeki karıştırıcı kanat sistemi tava tabanında çekirdek bırakmayacak ve tava tabanını deforme etmeyecek şekilde tasarlanmış olacaktır. Kanat uçları çekirdeklerin tava çevresinde birikmesini engelleyecek şekilde dizayn edilecektir.Karıştırıcı kanatların konstrüksiyonu,yapıldığı malzeme,tava miline bağlantı şekli hakkında bilgi verileceketir.
m) Pişirme tavası içerisindeki karıştırıcı kanatların bağlandığı ana mil malzemesi hakkında
bilgi verilecektir.
n)Pişirme tavasında katlar arasındaki mal akışını sağlayan klapeli akış yönlendirme sistemi ayarlanabilir mekanik seviye kontrollü (ağırlıklı) olacaktır.
o) Pişirme tavası basıçlı ekipmanlar yönetmeliğine (2014/68/EU) uygun olarak akredite kurum onaylı CE işareti ile işaretlenmiş olacaktır.
ö) Pişirme tavasının izolasyon işleri firma tarafından yapılacaktır. Kullanılacak izolasyon malzemelerinin cinsi ve et kalınlıkları ile kaplama saclarının cinsi ve et kalınlıkları tekliflerinde belirtilecektir.
p) Pişirme tavasındaki kayış ve kasnak gibi hareketli parçalar Makine Emniyeti Yönetmeliği’ne uygun koruma muhafazalı olacaktır.
r) Pişirme tavasına ait Makine Emniyeti Yönetmeliği’ne uygun makine kullanma talimatı olacaktır.
s) Pişirme tavası uzun ömürlü endüstriyel astar boya ile astarlanıp,endüstriyel sonkat boya ile boyanacaktır. Kullanılacak astar boya ve sonkat boya markaları belirtilecektir.
ş) Eski pişirme tavalarının demontajı,yeni yapılacak pişirme tavalarının montajı ve işletmeye alınması yüklenici firma tarafından anahtar teslim yapılacaktır.
t) Pişirme tavasına ait dökümanlar,kullanım kılavuzu ve teknik resimleri tarafımıza verilecektir.
u) Firmalar tekliflerinde garanti sürelerini ve referanslarını belirteceklerdir.

B) 1 adet kondens transfer pompası ve 1 adet kondens tankı alımı,bağlantılarının ve yardımcı ekipmanlarıyla birlikte montajlarının yapılması
a)Kondens transfer pompası 5500-6000 kg/h kapasiteli olacaktır.
b)Kondens transfer pompası işletme çalışma basıncı 6-8 bar olan sistemde oluşacak kondensi kazan dairesinde bulunan kondens tankına gönderecektir.
c)Firmalar fabrikada bulunan 2 adet pişirme tavasının kondens çıkışlarında oluşacak kondensi,her bir pişirme tavası kondens çıkışı için ayrı buhar borusu hattı montajı yaparak kondensin kondens pompasına girmesini sağlayacak şekilde bağlantılarını yapacaktır.
ç)Kondens transfer pompasının tipi,modeli,kapasitesi,menşei tekliflerinde belirtilecektir.
d)Kondens transfer pompasına ait dökümanlar,kullanım kılavuzu ve teknik resimler tarafımıza verilecektir.
e) Firmalar tekliflerinde garanti sürelerini ve referanslarını belirteceklerdir.

-2-

C) 12 adet şamandıralı kondenstop alımı,buhar bağlantılarının ve yardımcı ekipmanlarıyla birlikte montajlarının yapılması
a) Şamandıralı kondenstoplar Ayvaz marka SK-51 model olacaktır.
b) Şamandıralı kondenstoplar flanş bağlantılı,nominal çapı DN25 olacaktır.
c)Max çalışma basıncı 16 bar,max çalışma sıcaklığı 250 °C olacaktır.
ç)Gövde ve kapak GGG 40.3 sfero döküm,iç aksam komple AISI304 paslanmaz çelik olacaktır.
d)Şamandıralı kondenstoplar eski kondenstopların demontajı yapıldıktan sonra mevcut buhar hattı bağlantılarına montajları yapılacaktır.
e) Firmalar tekliflerinde garanti sürelerini belirteceklerdir.

5)GENEL HUSUSLAR
a) Makinalarda kullanılacak rulmanlar SKF,FAG,TIMKEN marka olacaktır.
b) Makinalarda kullanılacak elektrik motorları; yüksek verimli IE2, koruma sınıfı IP 55, işletme türü S1 (sürekli çalışma), yalıtım sınıfı F (155 C), ısı artışı sınırı B (80K) olacaktır. (Yukarıda belirtilen özelliklerin altında özellikleri sahip elektrik motorları kesinlikle kabul edilmez.)
c) Firmalar tesislerine ait kalite belgelerini (ISO vb) ve makinelere ait belgeleri (CE,TSE vb belgeler) tekliflerinde belirteceklerdir.
ç)Tesisin çalıştırılmasında Antbirlik personeline eğitim verilecektir.
d)Firmalar makine boyutlarını ve makinalar ile ilgili teknik bilgileri tekliflerinde ayrı ayrı ve ayrıntılı olarak vereceklerdir.
e)Kullanım sırasında sistemde oluşacak olumsuzlukları (imalat,proje ve hatalar) gidermek için imalatçı firma tarafından ücretsiz olarak modifikasyon,tadilat veya ilaveler yapılacaktır.
f)Tesisin teslim,montaj ve garanti süreleri firmalar tarafından belirtilecektir.
g)Kurulacak makina ve ekipmanlar ile sistemler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun son şeklinde belirtilen standartlarına uygun olacaktır.

6)ANTBİRLİK TARAFINDAN YAPILACAK İŞLER
Teklif veren firmalar yapılması gereken bir iş varsa bu işleri detaylı bir şekilde tekliflerinde yazılı olarak Antbirliğe bildireceklerdir.

T E M İ N A T
a)Geçici teminat: Teklif edilen KDV hariç toplam tutarın %5’i nisbetinde olup, nakit veya süresiz yada en az üç ay süreli banka teminat mektubu olarak, ihale gün ve saatinden önce Antbirlik veznesine yatırılabileceği gibi firmalar banka teminat mektuplarını teklif zarfları içerisinde de gönderebiliriler. Teminat mektuplarının kaybından Antbirlik sorumlu tutulamaz.
Üzerinde ihale kalmayan şahıs veya firmaların geçici teminatları ihale sonuçlandıktan sonra sözleşmenin imzalanmasını takiben talep halinde kendilerine iade edilir.

b)Kesin teminat: Teklif edilen KDV hariç toplam tutarın %10’u tutarındadır. İhale üzerinde kalan firma veya şahıs bu hususun kendisine tebliğ olduğu tarihten itibaren 5 gün içerisinde kesin teminatı nakit veya süresiz banka teminat mektubu şeklinde Antbirlik veznesine yatırıp sözleşmeyi imzalayacaktır.
Kesin teminat Sözleşme hükümlerinin yerine getirilmesini müteakip geçici kabül tarihinden 1 yıl sonra yapılacak kesin Kabul tutanağından sonra firmaya veya şahsa iade edilir.

-3-

c)İhale üzerinde kalan firma ve şahıs kendisine tebliğ tarihinden itibaren 5 gün içerisinde Kati teminatını vermediği veya sözleşme imzalamaktan imtina ettiği taktirde hiç bir protesto keşidesine gerek olmaksızın geçici teminatı Antbirlikçe irad kaydedilir. Ayrıca Pamuk Yağı Kobinası Müdürlüğünde yapılacak işler için Antbirlik’in dilediği ihale usullerinden birisi ile işin yeniden başka bir firmaya veya şahsa ihale etmesi halinde, ihale üzerinde kalan firma veya şahıs iki ihale arasındaki farkı ve Antbirlik’in uğradığı tüm zararlarını ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Firma veya şahıslar bu bedellerin geçici teminattan karşılanmasını talep edemez.

d)Firma ve şahıslar geçici ve kesin teminatı, banka teminat mektubu olarak verecekse Antalya’da şubesi bulunan bir bankanın teminat mektuplarını teyidi yapılmış olarak verecek olup, Birliğimiz 2886 ve 4734 Sayılı Yasalara bağlı olmadığından teminat mektupları buna göre düzenlenecektir.

8) F İ Y A T
İhaleye katılacak olan firmalar veya şahıslar tekliflerini verirken KDV hariç olarak anahtar teslimi fiyat teklifinde bulunacaklardır.

9) Ö D E M E
Ödeme Birliğimiz komisyonunca hazırlanacak geçici kabul tutanağına istinaden, Birliğimize ibraz edilecek fatura karşılığında fatura tarihinde itibaren 30. gün firmanın veya şahısın belirttiği banka hesabına yapılacaktır.( Fatura tarihi ile geçici kabul tarihi aynı olacaktır.)

10) TESLİM ZAMANI VE YERİ
Yapılacak olan işlerin çalışır vaziette anahtar teslim yeri Macun Mah. İsmail Oğan Cad. No:28 Aksu/ANTALYA adresinde Pamuk Yağı Kombinası Müdürlüğüdür. Tesisin anahtar teslim zamanı 15 AĞUSTOS 2018 ÇARŞAMBA günü mesai bitimidir. Nakliye, sigorta vs. gibi masraflar firmaya aittir.

11) GEÇİCİ KABUL TARİHİ
Fabrikaya yeterli pamuk çekirdeğinin gelip, fabrikayı işletmeye aldıktan sonraki 20 EKİM 2018 tarihidir.

12) CEZAİ ŞARTLAR
a)Tesislerin yapımı ile ilgili her türlü işlemler ihale üzerinde kalan firma tarafından yapılacak olup ihale üzerinde kalan firmanın işlemleri yerine getirememesinden dolayı Antbirlik’in uğradığı tüm zararları firma veya şahıs ödemek zorundadır, bu miktarın kesin teminattan karşılanmasını talep edemez.
b)Marka taklidi ürünler ve sözleşmeye aykırı olarak yapılan malzemeler imalatı ve montajı yapılmış olsa dahi kabul edilmeyecektir.
c)İhale üzerinde kalan firma KDV dahil sözleşme fiyatının Bindebiri kadar günlük ceza ödemeyi kabül ve taahhüt eder.

13) D İ Ğ E R H U S U S L A R
1-İhale üzeride kalan Firma işin yapımı esnasında doğabilecek tüm Antbirlik’in uğrayacağı her türlü zararı ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

-4-

2-İhale üzerinde kalan firma veya şahıslar bu işlerde çalışacak olan işçiler Antbirlik işçisi olmayacağını,tüm işçilerin firmaları tarafından temin edileceğini, bu işçiler ile ilgili sigorta gibi iş kanunu ve diğer mevzuattan doğan her türlü yükümlülük ve bu iş sırasında meydana gelebilecek iş kazalarından doğan her türlü sorumluluk firmalarına ait olduğunu ve çalıştıracağı işçilerin her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılama yükümlülüğünü kabul ve taahhüt eder.
3-İhale üzerinde kalan firma veya şahıs, Antbirlik’in yazılı mufakatını almadan şartname konusu taahhüt ettiği işin başkasına devredemez.
4-Firmalar tekliflerinde bu ihale kapsamında kullanacakları tüm malzemelerin marka ve özelliklerini vereceklerdir. Şartnamede belirtilen marka haricinde marka ve marka taklidi ürün veremeyecekler olup, tesbit edilmesi halinde orjinali ile hemen değiştirilecek aksi halde sözleşme bedelinin Binde beşi oranında değiştirmediği gün kadar ceza ödeyecektir.
5- İhaleye katılan gerçek ve tüzel kişilerin tekliflerinde belirttiği adres kanuni ikametgah adresi olarak kabul edilecektir. Kanuni ikametgahlarını değişiklerinde derhal aynı şekilde bir ikametgah göstermediği ve bu yeni ikametgahı Ticaret Siciline tescil ettirerek Antbirlik`e noter aracılığı ile bildirmediği takdirde ilk ikametgahına yapılacak tebliğlere itirazı olmayacağını ve bu şartname uyarınca yapılacak ihbarların noter veya postaya tevdi olduğu tarihte kendilerine yapılmış sayılacağını kabul etmiş sayılırlar.
6-Taahhütlerin gecikmesinde; seferberlik hali, iş yerinde grev, lokavt, uygulaması, salgın hastalık ve doğal afet mücbir sebep sayılacaktır.
7-İhaleye iştirak eden firmalar veya şahıslar bu şartnamede belirtilen tüm hususları kabul ettiklerini teklif mektuplarında belirtecek olup, şartnameye kaşe basıp imzalayacaklardır.
8-İhaleye teklif veren firmalar bu şartnamede belirtilen makine ve ekipmalar dışında, başka makine ve ekipmanları da ekleyerek teklif edebilirler. Ayrıca makine ve techizatlara tek tek fiyat teklifi de verebilirler.
9-Birliğimiz 2886 ve 4734 Sayılı Yasalara bağlı olmayıp, ihaleyi yapıp yapmamakta, kısım kısım yapmakta, dilediğine yapmakta, uygun bedeli tespitte veya iptal etmekte serbesttir. İhaleyle ilgili her türlü kararda ihale komisyonu serbesttir. İhaleye giren firmalar veya şahıslar bu nedenle hak sahibi olamaz.
10- Firmaların 3.Şahıslara veya Devlete olan borcu nedeniyle iş bu sözleşmeden doğan alacaklarına yıl içinde toplam 3 kez haciz konulması halinde Antbirlik her hangi bir hükme veya ihtara gerek kalmaksızın sözleşmeyi feshe kesin teminatı gelir kaydetmeye yetkilidir. Antbirlk’in ihale veya herhangi bir usulle projeleri yaptırıp anlaşma fiyatı üzerinden doğacak fiyat farkını ve bunun dışında Antbirlik’in işinin aksamasından doğabilecek zararı firmadan talep edecektir.
11-Her türlü uyuşmazlığın çözümünde Antalya Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidirler.

-5- 29.05.2018

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*