Templates by BIGtheme NET

Sürpem Örgü ( Tulum Prese Bezi ) İhale Şartnamesi

ŞARTNAME

1-KONU:

Birliğimizin ihtiyacı için ROLLERGİN ve SAWGIN presesinde kullanılmak üzere TOPLAM 81.000.- adet Sürpem Örgü (Tulum Prese Bezi) prese ambalajı kapalı zarf usulü ile satın alınacaktır.

2-İHALE TARİHİ VE YERİ:

a) Son teklif verme tarihi: 16TEMMUZ 2018 PAZARTESİ günü saat 17.00’dir. Firmalar teklif mektupları ile birlikte geri verilmemek kaydı ile en az 3 adet numune göndereceklerdir.

b) İhalenin Yapılacağı yer Antbirlik Genel Müdürlüğü, Macun Mah. İsmail Oğan Cad. No:28 Aksu/ANTALYA

c) Posta ile gönderilen teklif mektupları ihale tarihinden sonra komisyona ulaşması halinde geçerli sayılmayacaktır.

3-İHALEYE KATILACAK FİRMALARIN İHALE TARİHİNDE BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER VE NUMUNE:

a) Firmalar, şartnamemizi ve teklif mektuplarını kaşeleyip imzalayarak Birliğimize teklif verme süreleri içerisinde teslim edecektir.

b) İmzalayan ve ihaleye katılan firma yetkililerinin son 1 ay içerisinde alınmış noter tasdikli yetki belgesi ve imza sirkülerini vereceklerdir.

c) Teklif veren firmalar Ticaret ve Sanayi Odasından son 1 ay içerisinde alınmış Faaliyet Belgesi ve Oda Belgesini vereceklerdir.

d) Teklif edeceği ürünlerin tescil ve ruhsatlarının fotokopisine “aslı gibidir” şeklinde onaylanarak vereceklerdir.

e) Firma Yetkililerinin İkametgah Belgesi.

f) Geçici teminat mektubu.

g) En az 3 Presilik numune

4-)SÜRPEM ÖRGÜ TULUM PRESE AMBALAJ MALZEMESİNİN ÖZELLİKLERİ

a)81.000.- adet sürpem örgü tulum prese ambalajının rollergin ve sawgın presesine uygun olacaktır.

b) Sürpem Örgü tulum şeklindeki kumaş prese ambalajı iki tanesi bir preseye kullanıldığında preseyi kapatmış olacaktır.

d) Tüp kumaş ebatları esnememiş hali ile boy 95 cm, en 90 cm minumum ölçülerinde olacaktır. ( Dikişli tarafa paralel olan gövde en olarak kabul edilmiştir.)

e) Tüp Kumaşın sadece alt tarafından dikiş kullanılacak, dikişte kullanılan ip % 100 pamuktan olacaktır.

f) Teklif edilen tüp kumaş şeklindeki tulum ambalaj % 100 pamuktan imal edilmiş olacaktır.

-1-

5-TÜP ŞEKLİNDE PAMUKLU BEZ ( SÜRPEM ÖRGÜ-TÜP KUMAŞ) TULUM PRESE BEZİNİN MİNİMUM TEKNİK ÖZELLİKLERİ

* Eni En Az : 90 Cm

* Örgü İplik No: En Az 10/1

* Birim Alan Kütle:180-220 Gr/m2.

* Malzeme Cinsi ve Lif Oranı: %100 Pamuk

* Renk: Beyaz veya Ekru (Naturel)

* 1 Cm Mesafedeki İlmek Çubuk Sayısı: En az 6-7 Adet

* 1 Cm Mesafedeki 1 Çubukta İlmek Sıra Sayısı: En Az 10 Adet

* Patalama Mukavemeti: En Az 55 N/cm2

* Kopma Mukavameti Boyuna: En Az 50N

* Kopma Mukavemeti Enine: En Az 120N

* Uzama Oranı Boyuna: En Az %20

* Uzama Oranı Enine: En Az %30

* Yırtılma Mukavemeti Enine : En az 15N

* Yırtılma Mukavemeti Boyuna: En Az 15N

NOT: 1Kgf=10N

5- TESLİM YERİ VE ZAMANI

Pamuk ambalaj malzemesi olarak kullanılacak tulum örgü bezin teslim yeri SERİK ve ANTALYA KOOPERATİF MÜDÜRLÜĞÜ kamyon üstü teslimidir. Nakliye, sigorta vs. gibi masraflar firmaya aittir. Malzemenin Kooperatiflere göre dağılımı aşağıdaki gibidir.

SERİK KOOPERATİFİ ANTALYA KOOPERATİFİ TOPLAM

40..000 ADET 41.000 ADET 81.000.- ADET

TESLİM TARİHİ : Malzemelerin tamamı en geç 17 AĞUSTOS 2018 CUMA gününe kadar ilgili Kooperatiflerimize teslim edilecektir.

6-ÖDEME

a) Genel Müdürlüğümüzce siparişi yapılıp, sözleşme imzalanan firmalar sözleşmede belirtilen rollergin ve sawgın çelik telleri ilgili Kooperatif Müdürlüklerine teslim edip, teslim ettikleri miktarlar kadar Genel Müdürlük adına fatura edilecektir.

Ödemesi: Genel Müdürlük adına düzenlenmiş faturaların kooperatife teslim edilmesinden itibaren en geç 30. gün kooperatifler Sürpem Örgü (Tulum Prese Bezi) prese ambalaj bedelini satıcı firmanın hesabına yatıracaktır.

b) Fatura asılları Genel Müdürlüğümüze en az ödeme gününden 10 gün önce ibraz edilecek olup, aksi halde geciken ödemelerden Genel Müdürlüğümüz sorumlu değildir.

-2-

7- TEMİNAT :

a) Geçici teminat bedeli KDV’siz toplam mal bedelinin %5’i nisbetinde olup, firma nakit veya süresiz ya da en az 3 ay süreli banka teminat mektubu şeklinde ihale günü ve saatinden önce Antbirlik veznesine yatırılacaktır. Banka teminat mektubu teklif zarfı içerisinde gönderilebilir ancak teklif mektubu içerisinde gönderilen teminat mektuplarının kaybından Birliğimiz sorumlu tutulamayacaktır.

b) Birliğimiz 2886 ve 4734 sayılı kamu ihale kanunlarına bağlı olmadığından verilecek teminat mektuplarında kamu ihale kanunları ile ilgili herhangi bir kanun sayısı ve ibare bulunmayacaktır.

c) Üzerinde ihale kalmayan isteklilerin geçici teminatları ihale sonuçlandıktan sonra sözleşme veya sipariş teyidini takiben talep halinde kendilerine iade edilir.

d) Kat’i teminat bedeli KDV’siz toplam tutarın % 10’u nisbetinde olup, sözleşme imzalanmadan önce nakit veya enaz 3 ay sureli kat’i banka teminat mektubu şeklinde Antbirlik veznesine yatırılacaktır.

e)Firma, geçici ve kesin teminat bedellerini banka teminat mektubu şeklinde vermek istemesi durumunda teminat mektuplarının Antalya’da şubesi bulunan bir bankadan alınması zorunludur.

f) Kat’i teminat, prese ambalajlarının yukarıda belirtilen termin programına ve sözleşme hükümlerine uygun bir şekilde Kooperatif Müdürlüklerine teslim edilmesinden sonra Kooperatif Müdürlüklerinin düzenleyeceği kati tesellüm evrakından 1 ay sonra teslim edibilecektir.

8-CEZAİ ŞARTLAR :

a)İhale üzerinde kalan firma, siparişimize müteakip en geç 5 iş günü içerisinde kesin teminatı yatırarak sözleşme imzalamak zorundadır. İhale üzerinde kalıpta sözleşme imzalamaktan kaçınan firmanın geçici teminatı irat kaydedilir. Ayrıca Antbirlik Sürpem Örgü Tulum Prese ambalaj malzemelerini pazarlık veya uygun göreceği herhangi bir usulle başka bir firmadan daha pahalıya temin etmesi durumunda aradaki fiyat farkı firmanın geçici teminatından tahsil edilir. Teminatın yeterli gelmemesi durumunda firma bakiye kalan farkı Antbirlik’in ihtarına müteakip 7 gün içerisinde ödemek zorundadır. Nakde çevrilen teminat miktarı, zarar miktarından fazla olur ise aradaki fark firmaya iade edilmez.

b) Sözleşme imzalanan firma sözleşmede belirlenecek teslim süresi içerisinde ambalaj malzemelerini Birliğimize teslim etmez ise, teslim etmediği her gecikme günü için kalan mal bedelinin % 0,5 (binde beş) nispetinde gecikme ceza ödeyecektir. Teslimdeki gecikme 7 günü aştığı takdirde Antbirlik herhangi bir protesto keşidesine lüzum kalmaksızın firmanın kat’i teminatını irat kaydetmeye ve sözleşmeyi fesh’e yetkilidir. Fesih hakkı kullanılmadığı takdirde teslime kadar geçecek ek sürede de cezai şart işlemeye devam eder. Antbirlik sözleşmeyi fesh etmekle beraber firmanın prese ambalaj malzemelerini zamanında teslim etmemesinden dolayı maruz kalacağı maddi zarar ile birlikte yeniden başka bir firmadan temin etmesi durumunda ortaya çıkacak olan fiyat farkını firmadan talep edecektir. Zararın irat kaydedilen teminattan karşılanması talep edilemez. -3-

c)Antbirlik gerekli gördüğü takdirde Prese Ambalaj Malzemelerinde 3’er adet tesadüf numune alarak herhangi bir laboratuvarda test yaptırabilir. Test neticesinde raporun şartnamede belirtilen özelliklerde uygun olmaması durumunda sözleşmeli firmaya ödeme yapılmayacak ve

firma uygun olmayan malzemeleri kendisine yazılı olarak bildirilmesine müteakip en geç 7 gün içerisinde uygun olanları ile değiştirecektir. Test ücreti ile ilgili masraflar firmaya ait olacaktır. Ayrıca Antbirlik istenilen özelliklere uygun olmayan (ıslak,çürük.vs. gibi) Sürpem Örgü Tulum Prese ambalajını tesellüm etmeyecek ve bedelini ödemeyecektir.

d)Sürpem Örgü Tulum Prese ambalajını kullanımı sırasında malzemelerde imalat ve hammadde hatası olduğunun tesbit edilmesi halinde firma yazılı talimat sonrasında en geç 7 gün içerisinde malzemeler yenileri ile değiştirilecektir. Aksi taktirde şartnamenin 8. Maddesinin (b) bendinde yer alan cezai şart hükümleri uygulanacaktır.

e)İhale üzerinde kalan firmanın 3.Şahıslara veya Devlete olan borcu nedeniyle sözleşme gereği alacaklarına yıl içinde toplam 3 kez haciz konulması halinde Antbirlik her hangi bir hükme veya ihtara gerek kalmaksızın sözleşmeyi feshe kesin teminatı gelir kaydetmeye yetkilidir. Antbirlik’in ihale veya herhangi bir usulle temin edeceği Prese Ambalajlarının bedeli ile önceki anlaşma fiyatı üzerinden doğacak fiyat farkını ve bunun dışında Antbirlik işinin aksamasından doğabilecek zararları firmadan talep edecektir.

9- DİĞER HUSUSLAR :

a)İhaleye iştirak eden firmalar 16 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ gününden itibaren 30 gün süre ile tekliflerine bağlı kalacaklardır. Teklif veren firmaların opsiyon süresi içerisinde teklifinden vazgeçmesi halinde geçici teminatları irad edilir.

b)İhale üzerinde kalan firma ile yapılacak sözleşmede belirlenen fiyat kesin olup, teslim süresi içerisinde satıcı her ne sebeple olursa olsun zam talep edemez.

c)Firmalar tekliflerini KDV hariç olarak vereceklerdir. İhale sonucunda aktedilecek sözleşmede belirtilen fiyat kesin olup, teslim süresi içerisinde hiçbir kayıt ve şartla değiştirilemez. .

ç) Firmalar teklif zarfının üzerinde “SÜRPEM ÖRGÜ (TÜP KUMAŞ) TULUM PRESE AMBALAJI TEKLİFİDİR” ibaresini yazacaklardır.

d)İhaleye iştirak eden firmalar bu şartnamede belirtilen tüm hususları kabul ettiklerine dair şartnameyi mutlaka kaşe basıp, imzaladıktan sonra teklif mektubu ile birlikte birliğimize göndereceklerdir.

e)Firmalar teklif edecekleri malzemenin teknik özelliklerini eksiksiz olarak teklif mektuplarında belirtecekler ve 3 adet numune göndereceklerdir

f) Firmalar teklif edilen malzemeler için TSE kalite belgesi, TSE yeterlilik belgesi veya Türk Standartlarına uygunluk belgesi , İSO 9001 veya 9001 serisi belgesi, ihalenin yapılacağı tarihten en çok bir ay önce alınmış Ticaret ve Sanayi Odasından alınan faaliyet belgesi ve meslek kuruluşlarından alınan üyelik belgesi ve noterden onaylı, dayanıklı imza sirküleri, gerçek kişiler için Ticaret ve Sanayi Odasından alınan faaliyet belgesi noterden onaylı imza sirküleri ile ikametgah senedini teklif mektupları ile beraber getireceklerdir.

-4-

g) İhaleye katılan gerçek ve tüzel kişilerin tekliflerinde belirttiği adres kanuni ikametgah adresi olarak kabul edilecektir. Firmalar veya gerçek kişiler kanuni ikametgahlarını değiştirdiklerinde derhal aynı şekilde bir ikametgah göstermedikleri ve bu yeni ikametgahı Ticaret Sicilini tescil

ettirerek Antbirlik’e bildirmedikleri taktirde ilk ikametgahına yapılacak tebliğlere itirazı olamayacağını ve bu şartname uyarınca yapılacak ihbarların noter veya postaya tevdi olduğu tarihte kendilerine yapılmış sayılacağını kabul etmiş sayılırlar.

ğ) Birliğimiz 2886 sayılı ve 4734 sayılı yasaya bağlı olmayıp, ihaleyi yapıp yapmamakta , kısım kısım yapmakta, dilediğine yapmakta, iptal etmekte ve uygun bedeli tespitte serbesttir. İhale ile ilgili her türlü kararda ihale komisyonu serbesttir. İhaleye giren firmalar bu nedenle hak sahibi olamaz.

h)Taahhütnamelerin gecikmesinde seferberlik hali, iş yerlerinde grev ve lokavt uygulaması, salgın hastalık ve doğal afet mücbir sebep sayılacaktır.

I)Her türlü uyuşmazlığın çözümünde Antalya Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir. 26.06.2018

S.S.A N T A L Y A

P a m u k v e N a r e n c i y e

Tarım Satış Kooperatifleri

B İ R L İ Ğ İ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*