Templates by BIGtheme NET

Yatırımlarımız modern tarıma model oldu

Antalyalı çiftçilerimiz için 30 milyonluk yatırım yaptık. Yatırımlarımız bölgede modern tarımın öncüsü oldu. Çiftçinin yerine, modern iş makinelerimiz ve ekiplerimiz çalışıyor.

Antbirlik’ten modern tarım şovu

Antalya’da hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için ekilen silajlık mısır hasadı başladı. Antbirlik, 30 milyon yatırım yaparak kurumun bünyesine kazandırdığı modern tarım aletleriyle adete şov yaptı.

Tarlada şov
Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) Aksu Kumköy mevkinde mısır silajında ilk hasadı yaptı. Birlik, 30 milyonluk yatırım yaparak kuruma kazandırdığı son model teknolojik mısır biçme araçları ve dev kamyonlarla mısır tarlalarında adete şov yaptı.

Anında hizmet
Çiftçilerin, hayvanlarının kış aylarında kaba yem ihtiyacını karşılamak için ektikleri mısırları, teknolojik dev mısır biçme makineleri ile biçerken aynı anda da kamyonlara yükledi. Ürün tarladan direk Serik Kooperatifindeki mısır silaj paketleme tesisine ulaştırıldı. Burada anında paketlenen silajlar, başta Antalya olmak üzere Isparta, Burdur, Afyon gibi illerde hayvancılık yapan tüketiciye ulaştırılıyor.

Üreticide tüketicide memnun
Antbirlik Genel Müdürü Hasan Yıldız, çiftçinin verimli ve karlı hayvancılık yapması için mutlaka yem girdisini ucuza sağlaması gerektiğinin altını çizerken, “Biz, birlik olarak hem silaj üreticisi hem sliaj alıcısı arasında köprü görevi yapıyoruz. Yüksek kar amacımız yok. Fiyat politikamız ve lojistik hizmetimizden üreticide, tüketicide memnun. İki taraf da talepleri doğrultusunda lojistik destek sunuyoruz. Bu çiftçilerimiz için büyük kazanım.

Kaliteli ürün için hasat zamanı önemli
Ayrıca kaliteli mısır silajında, hasat döneminin çok önemli olduğunu belirten Yıldız, “Kendi ekibimiz ve araçlarımızla hasat zamanını kaçırmadan ürünü tarladan kaldırıp, kendi araçlarımızla tesislerimize taşıdığımız silajı en hızlı şekilde paketleyerek tüketiciye ulaştırıyoruz. Bu işlemler ürünün tazeliğini ve kalitesini koruyor. Ürün hiçbir zayiat, zarar görmeden tarladan, direk tüketici çiftçiye ulaşıyor.

Talep arttı
Geçtiğimiz yıl 25 bin ton mısır silajı alımı ve satımı yaptıklarını aktaran Yıldız, “Bu yıl ise talep neredeyse geçen yılki rakamın 3 katı. Mısır silajı piyasasında yer edindik. Amacımız çiftçimize en iyi hizmeti sunmak. Bunu da hem yönetim olarak hemde görev alan ekipler alarak başardığımıza inanıyoruz” dedi.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*