Templates by BIGtheme NET

Mısır slajında emek, kalite var zam yok

ANTBİRLİK, paketlenmiş mısır silajının satışına tonu 345 TL’den başladı. Birlik bu yıl slaj fiyatında geçen yıla oranla artış yapmadı

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) bu yıl paketlenmiş mısır silajının satışlarında artış yapmadı. Geçen yıl paketlenmiş slajın tonunu 350 TL olarak açıklayan birlik, bu yıl paketlenmiş mısır slajının tonunu 345 TL’den satışa sundu.

Emek, katile var zam yok

Birlik bu yıl slaj fiyatında geçen yıla oranla artış yapmazken küçükte olsa indirime gitti. Profesyonel ekip ve son model teknolojik iş makineleri ile üretiminin yapıldığına dikkat çeken Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, “Üretim var, kalite var, emek var bir tek çiftçimiz için zam yok” dedi.

Besin kaybı istemiyoruz

Hayvancılık yapan çiftçi için kış aylarında hayvanlara vereceği yeşil kaba yem ihtiyacı için mısır slajının önemli olduğunu ifade eden Yavuz, “Paketlenmiş silajını uzun süre bozulmadan saklanma özelliği var. Biz besin kaybı yaşanmaması için, açık slaj satışı yapmıyoruz. Paketleyerek, çiftçimize sunuyoruz” diye konuştu.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*