Templates by BIGtheme NET

Şeffaf ve daha güçlü Antbirlik

Kentimizin en değerli çiftçi birleşimi olan Antbirlik yönetimine, iki ay önce ben ve arkadaşlarım kayyum heyeti olarak atandık.

Sevgili çiftçi kardeşlerim ve kamuoyu; haklı olarak akıllarınıza ‘neden’, ‘nasıl’ ve ‘niçin’ gibi sorular gelebilir. Bir taraftan kafalardaki bu soruları gidermeye çalışırken diğer taraftan Antbirliğin önümüzdeki günlerde nasıl yönetileceğini ifade edeceğim.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, yaptığı müfettiş denetimi sonucunda önceki yönetimi bazı iddialar nedeniyle görevden el çektirdi. İddialar hakkında yorum yapmak istemiyorum. Çünkü birlikte müfettiş denetimi hala devam ediyor. Ve ilerleyen günlerde yargı süreci başlar-başlamaz bunu zamana ve hukuka bırakıyorum.

Kayyum genel olarak, usulsüzlük yapılmış olduğu tespit edilen şirketlerde veya özel kurumlarda, devletin el koyması sonrasında atamış olduğu yöneticidir. Ülkenin en prestijli çiftçi kurumu olan Antbirlik yönetimine, bizler hem kurumun çıkarlarını gözetlemek hem de mal varlıklarını yöneterek hukuki işlemlerde onu temsil etme yetkisiyle atandık.

Ben, bu kurumun kurucu üyesinin torunuyum. Ömrüm, çiftçiliğin her alanında harmanlandı ve Antbirlik her biri alanında profesyonel yönetici olan Mesut İlter, Av. Duran Çiftçi, Hulisi Kaan Şişmanoğlu ve Cuma Koç arkadaşlarımızla bana emanet edildi. Şeref duyduğumuz bu görevi ifa ederken ilk önceliğimiz kurumun gerçek sahibi siz çiftçi kardeşlerimizin özlük haklarıdır. Yaptığımız, yapacağımız tüm işlemlerde sizlerin haklarını, kazançlarını düşünen bir yönetim anlayışı içinde olacağız. Herkese adaletli ve tarafsız yaklaşıp eşitlik ilkesini benimseyeceğiz.

Kayyum kelimesinin anlamlarından biriside, ‘Cami hademesidir’. Biz bu inaç ve bu bilinçle kurumu, kuruluş amacına uygun halde yönetirken diğer taraftan da kurumu daha şeffaf yönetilecek bir yapıya ulaştıracağız.

Yaşanan gelişmeler ilk günlerde piyasalarda olumsuz etki yaptı. Fakat bizler, gerek Bakanlıklarımızla gerekse şahsi çalışmalarımız ve aldığımız tedbirlerle olumsuz atmosferi dağıtıp pozitif bir enerji yakaladık. Amacımız; daha güçlü, daha şeffaf, daha güvenli bir Antbirlik anlayışı ile emaneti sizlerin seçeceği yönetime teslim etmektir.

Gerek bize güvenip bu göreve layık gören Bakanlık yetkililerine, gerek emeği geçen ve halen görevde bulunan kayyum heyetine göstermiş oldukları özveri çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor, saygılarımı sunuyorum.

Mustafa Yavuz

Serik Ziraat Odası Başkanı / ANTBİRLİK Kayyum Yönetimi

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*