Templates by BIGtheme NET

Başkan Yavuz çiftçileri yalnız bırakmadı

Antalya ve ilçelerinde iki gündür yağan şiddetli yağmurlar tarım arazilerini vurdu. Serik’te metrekareye 150 kilogram yağış düştü ve 2 bin dönüm ekili arazi sular altında kaldı. Sel, fırtına ve hortum nedeniyle onlarca sera zarar gördü.

Afet yaşanan ilçede; Ziraat Odası ve Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, iki gündür çiftçileri yalnız bırakmadı. Gece gündüz arazileri ve seraları zarar gören çiftçilerin yayında geçiren başkan Yavuz, tüm yaraların el birliği ile sarılacağını ifade etti.

Arazi ve seralarda inceleme yapan başkan Yavuz, ilçede hasar ve zarar tespiti için Serik Kaymakamlığı önderliğinde Serik Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak kriz masası oluşturulduğunu belirtti.

Başkan Yavuz, aşırı yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarının yanı sıra hortum ve fırtınanın da ilçede etkili olduğunu belirterek, “Arka arkaya yaşanan bu afetler hem açık arazi hem de örtü altı arazide yapılan üretimi vurdu. Allah çiftçimizi ve halkımızı daha büyük afetlerden korusun. Çiftçimizin yaralarının sarılması için el ele verip bu kötü günü atlatacağız” dedi.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*