Templates by BIGtheme NET

Muhtelif cins demir hurda satım ihalesi

   BİRLİĞİMİZİN:

 

1)    Yaklaşık ± 100-200 ton muhtelif cins demir hurda (kg fiyat verilecektir.)

 

2)    Muhtelif elektrik motoru (20-30 adet) (kg fiyat verilecektir.)

 

3)    Yangın söndürme tüpleri:

·         Küçük boy: 159 adet = (adet fiyat verilecektir.)

·         Büyük boy: 91 adet= (adet fiyat verilecektir.)

 

4)    Alüminyum:

·         Yaklaşık ± 3.400 kilogram muhtelif cins alüminyum. (yaklaşık ±1.400 kg alüminyum pencere). (kg fiyat verilecektir.)

·         Depo çatısından sökülen elyaflarla sarılı olan alüminyumlar. Olduğu haliyle götürüleceği için teklif verilirken bu etmen göz önünde bulundurularak teklif verilmelidir. (1 ila 30 ton arası (kg fiyat verilecektir.)

 

5)    10 adet elektrik trafosu (yaklaşık ± 35-40 ton) (kg ya da adet fiyat verilecektir.)

 

6)    Yer altı siyah renk bakır kablo ve değişik boy ve ebatta elektrik kablolar: yaklaşık ± 9 ton (kg fiyat verilecektir.)

 

7)    Bakır bara yaklaşık ± 80-100 kg (kg fiyat verilecektir.)

 

8)    Musluk bataryalar yaklaşık ± 30-40 kg (kg fiyat verilecektir.)

 

 İHALE ŞEKLİ: Kapalı zarf ve açık arttırma yolu ile düzenlenecektir.  

 

 İHALE TARİHİ:

  • İhaleye katılmak isteyenler, 20.04.2022 tarih Çarşamba günü en geç saat 17:00’ ye kadar geçici teminat tutarları (banka dekontu ya da teminat mektubu) ile beraber teklif mektupları Birliğimiz Satış ve Pazarlama Müdürlüğüne teslim etmek zorundadırlar.

 

  • 22.04.2022 tarihinde Saat 14:00 te ise açık arttırma düzenlenecektir. Açık arttırma sonucunda İhalenin üzerinde kaldığı firmaya tebliğ edilmesi ile birlikte firma en geç 5 iş günü içerisinde %15 oranındaki kati teminat tutarını yatırarak sözleşmeyi imzalamak zorundadır.

 

GEÇİCİ TEMİNAT: ihaleye katılan firma teklif verecek olduğu ürünün %5’i oranında geçici teminat tutarı yatıracaktır.  Geçici teminat tutarı banka üzerinden yapıldıysa banka dekontu, teminat mektubu olarak verilecek ise teklif zarflarının içerisine konularak Satış ve Pazarlama müdürlüğüne teslim etmek zorundadır.

 

   !!!  İhaleye katılmış olan firmalar, Teklif mektubunda hangi ürüne teklif verdi ise o ürünle ilgili hurdacılık belgelerinin eksiksiz bir şekilde olması şartı ile vereceği kapalı zarf teklifinin içinde bulundurmak zorundadırlar. Aksi halde ihaleye katılamazlar.

 

 İHALEYE KATILMAK AMACIYA TEKLİF VEREN FİRMALAR KATİ SURETLE:

  • Çevre izin ve lisans belgesi
  • Vergi levhası
  • Ticaret sicil gazetesi (şube ise şube sicil gazetesi de eklenmelidir.
  • Oda sicil kayıt belgesi (son 1 ay içinde alınmış olmalı)
  • Faaliyet belgesi (son 1 ay içinde alınmış)
  • Noter tasdikli yetki belgesi ve imza sirküleri (son 1 ay içinde alınmış olmalı)
  • İkametgâh belgesi
  • Kep adresi (resmi mail adresi): Firmalar ile aramızdaki yazışmalar kep adresi üzerinden olacağı için firma teklif mektubunun içinde kep adresini belgeleyen ilgili evrakını da ibraz etmek zorundadır.

 

 

İHALEYE KATILACAK OLAN FİRMALARIN MUTLAKA ÇEVRE İZİN VE LİSANS BELGESİ   

         (METAL,DEMİR,ALİMİNYUM VB.HURDALAR İÇİN ) OLMAK ZORUNDADIR. AKSİ HALDE BU BELGEYİ SUNMAYAN FİRMALAR İHALEYE KATILAMAYACAKTIR.

 

Yukarıda listelenmiş olan evraklardan herhangi birinin eksik veya istenilen şekilde olmaması halinde ihale o firmaya kalmış olsa dahil Antbirlik ihaleyi iptal etme hakkını veya ihaleyi başka en yüksek vermiş olan firmaya verme hakkını saklı tutar. Ayrıca, ihaleye katılım için istenilen evraklarda eksiklik olması halinde geçici teminat irad olarak kaydedilecektir.

 

 

 

 

MADDELER:

1-

 

  • Yukarıda belirtilmiş olan muhtelif cins hurdaların kilogram bilgileri göz kararı belirtilmiş olup kantar ile tartılmamıştır. Kesin bilgiler değildir. Belirtilmiş olan miktarlardan daha az veya fazla çıkabilir. Daha az veya fazla çıkması halinde alıcı herhangi bir itirazda bulunmayacağını ve ürünün yüklenmesi sırasında Antbirlik kantarında oluşacak kilogramı peşinen kabul edeceğini taahhüt eder. Firma/Şahıs yetkililerine, Antbirlik yetkilileri nezaretinde kendilerine gösterilmiş olduğu muhtelif hurda cinslerini mevcut şekliyle tek tek ya da adet-kilogram usulü ile satışı yapılabilecektir. Birliğimiz, satış ihalesinde 2886 ve 4734 sayılı Kanuna tabi değildir. Bu itibarla satışı yapıp yapmamakta ve dilediğine dilediği şartlarla kısmen veya tamamen satmakta serbesttir.

 

  •  İhale kendisinde kalmış olan firma, ihaleye konu olan hurdaların kendisine faturalandırılması sırasında Firmanın bulundurma zorunluluğunda olan evraklarının herhangi birinin olmaması sebebi ile faturalandırma işleminde kdv’nin ortaya çıkması durumunda yüklenici firma oluşacak olan bu kdv tutarı ve mal bedelini ödemeyi peşinen kabul ve taahhüt eder. İleride bununla ilgili Antbirlik’ten hiçbir hak talep edemeyecektir. İhaleye katılan firmalar teklif mektuplarında yukarıda belirtilmiş olan malzemelerden; adedine teklif isteniyor ise adedine, Kg’ına teklif isteniyor ise Kg’ına teklif vereceklerdir. Antbirlik, yukarıda belirtilmiş olan muhtelif hurda cinslerini kısım kısım ya da toplu halde satmakta serbesttir. Teklif vermek sureti ile ihaleye katılmış olan firma vermiş olduğu fiyat tekliflerinde sonradan negatif yönde fiyat değişikliği yapamaz, teklif dahi edemez. İhaleye katılmış ve teklif vermiş olan firmalardan tekliflerini revize etme hakkını ve ihaleyi yenileme hakkını Antbirlik saklı tutar.

                                                

    

2- Teklif mektubu içerisinde gönderilen her türlü teminat tutar-mektubunun kaybından Birliğimiz hiçbir şekilde sorumlu değildir. Birliğimiz 2886 ve 4734 sayılı kamu ihale kanunlarına bağlı olmadığından verilecek teminat mektuplarında kamu ihale kanunları ile herhangi bir kanun sayısı ve ibare bulunmayacaktır.

                                                                                    

3-İştirakçiler ihaleye çıkarılan Muhtelif Hurda malzemeleri Birliğimiz sahasında mesai saatleri içinde her zaman görebilirler.  Malların teslimi anında herhangi bir itiraz Antbirlik’çe kabul edilmez.

 

4-Kendisinde ihale kaldığı tebliğ edilen firma tebliğ tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içerisinde   mal bedelinin   %   15’ i olan   kat’i    teminatı yatırıp   sözleşmeyi imzalamak zorundadır. Aksi   halde   Antbirlik   geçici teminatı   nakde   çevirerek    irad   kaydeder ve sözleşme konusu malların firmanın teklifinde belirttiği fiyattan daha düşük bir fiyatla satılması halinde aradaki fark firmanın geçici teminatı yatırması halinde geçici teminatından, kati teminatı yatırmamışsa kati teminatından tahsil edilir. Teminatların yeterli olmaması halinde bakiye farkını, firma Antbirlik’in ihtarını müteakip derhal ödemek zorundadır. Ödemedeki gecikme halinde aylık %3 faiz uygulanacaktır. Nakde çevrilen teminat miktarı zarar miktarından fazla olur ise aradaki fark firmaya iade edilmez.

 

5-Firmalar verecekleri teklife ihale tarihinden itibaren 30 iş günü süresi için bağlı kalacaklardır. Teklif veren firmaların opsiyon süresi içinde teklifinden vazgeçmesi ve tekliflerini negatif yönde değiştirmeleri halinde geçici-kati teminat irad olarak kaydedilir.

 

6-Sözleşme tarihinden itibaren 15 iş günü içerisinde ihale sonucu kesinleşen mal bedeli + KDV, peşin olarak Antbirlik veznesine veya   Antbirlik’in bildireceği banka   hesap   numarasına   ödenecektir. İhale sonucu kesinleşen ve sözleşmede belirlenen malların teslimi, ödeme yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir. Ödemenin süresi içerisinde yapılmaması halinde Antbirlik herhangi bir protesto keşidesine veya hüküm almaya gerek kalmaksızın kesin teminatı irad kaydetmeye veya sözleşmeyi feshe yetkilidir.

 

7- İhale konusu malların karar pulu bedeli, damga resmi, KDV’si gibi her türlü pul ve harcı alıcıya aittir. Satılan malzemelerden alıcı tarafından hurda belgesi ve KDV muafiyet belgesi alındığı takdirde KDV ‘den muafiyet sağlanacaktır. Aksi takdirde oluşabilecek her türlü KDV ‘yi ihale üzerinde kalan firma öder.

 

8-Muhtelif hurda malzemelerin sevkiyat işlemi sözleşme tarihinden itibaren 15 iş günü içerisinde tamamlanacaktır. Aksi taktirde 15 iş gününden sonraki her gün için 500,00-TL cezai şart   firmadan alınır. Hurdaların çekim işlemleri 15 iş günden daha fazla sürer ise, herhangi bir protesto keşidesine veya hüküm almaya lüzum kalmaksızın Antbirlik (ihaleyi düzenleyen) geçici-kati teminatı irad kaydetmeye ve sözleşmeyi feshe yetkilidir. Sözleşme konusu malların firmanın teklifinde belirttiği fiyattan daha düşük bir fiyatla satılması halinde aradaki fark firmanın kesin teminatından tahsil edilir. Teminatın yeterli olmaması halinde bakiye farkını, firma Antbirlik’in ihtarını müteakip derhal ödemek zorundadır. Ödemedeki gecikme halinde aylık %3 faiz uygulanacaktır. Nakde çevrilen teminat miktarı zarar miktarından fazla olur ise aradaki fark firmaya iade edilemez. Muhtelif cins hurdaların sevkiyat araçlarına yüklenip Antbirlik nizamiye kapısından çıktıktan sonra sevkiyat ile ilişkili olsun olmasın meydana gelebilecek her türlü cezai işlemlerden Antbirlik kesinlikle sorumlu tutulamayacaktır. Satılmış olan muhtelif cins hurdaların sevkiyatı sırasında meydana gelebilecek cezai işlemlerde (trafik cezası, idari ceza v.b) Antbirlik’in herhangi bir sorumluluğu yoktur. Bu sevkiyatlardan herhangi bir cezai işlemin Antbirliğe yansıtılması halinde yüklenici firma cezayı kendisin ödeyeceğini peşinen kabul ve taahhüt eder

 

9-Muhtelif hurda malzemelerin sevkiyatı ve yüklemesi alıcı firma tarafından gerçekleştirilecektir. Yüklenici firma Antbirlikten herhangi bir araç ve personel talebinde bulunduğu takdirde Antbirlik kendisine kullanımdan kaynaklı yansıtacak olduğu faturayı (herhangi bir ödeme emrini) peşinen kabul eder.  Alıcı Firma 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği alınması gereken her türlü tedbiri alacak olup söküm-kesim-taşıma-yükleme esnasında doğabilecek iş kazaları ve firmanın çalıştırdığı   personelin sigortası ayrıca diğer resmi kurumlarla ilgili sorumluluk   firmaya   aittir. Söküm-kesim-taşıma-yükleme   esnasında    Antbirlik araç-gereç ya da herhangi bir taşınmazına bir zarar verilmesi   halinde    zarar   geçici-kati    teminattan    karşılanacak, geçici-kati teminatın yeterli olmaması halinde ise kalan bakiye kısmı Antbirlik’in yazılı bildirimi üzerine firma tarafından derhal ödenecektir. Aksi halde yasal yollara başvurulacaktır. Ayrıca yüklenici firma tarafından hurdaların çekim işlemleri bitirildikten sonra hurda alanın temiz bir şekilde Antbirliğe’ e teslim edilmesi gerekmektedir. Yüklenici firma bu maddeye uymadığı takdirde yatırmış olduğu geçicikati teminat tutarından Antbirlik kendisinin belirleyeceği oranda kesinti yapma hakkını saklı tutacaktır. Yüklenici firma bunu peşinen kabul ve taahhüt eder.

 

10- Yüklenici firma iş bu ihaleye, Muhtelif hurda malzemelerin tamamını mevcut durumunu (hasar,yıpranma,eskilik,iş görmezlik,ayıplı vb.durumları) görmüş beğenmiş ve kabul etmiş sayılır. Bu konuda gelecekte Antbirlik’ten herhangi bir itiraz ve talep hakkı bulunmayacağını peşinen kabul ve taahhüt eder. İhalenin kendisinde kaldığı firmaya bildirildikten sonra herhangi bir muhtelif hurda cinsi için çeşitli bahaneler ileriye sürerek fiyat eksiltme yoluna gitmesi Antbirlik tarafından kesinlikle kabul edilmeyecektir. Yüklenici firma, teklif mektubunda vermiş olduğu fiyatlara sadık kalacak olup herhangi birinde indirim yapılmasını teklif dahi edemeyecektir. Fiyat konusunda anlaşmazlığa düşülmesi ve ihaleden çekilme isteğinin olması halinde Antbirlik geçici-kati teminatı irad kaydetme hakkına sahiptir.

 

11-Bu ihalenin sonucu Birliğimiz Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

 

12-Antbirlik grev, lokavt veya direniş gibi elde olmayan sebeplerden dolayı muhtelif hurda malzemeleri teslim edemez veyahut sözleşme şartlarını yerine getiremezse bundan dolayı Antbirlik’e sorumluluk yükletilemez.

 

13- Antbirlik hafta tatili (Cumartesi, Pazar) veya genel tatile rastlayan günlerde Muhtelif hurda malzemelerin teslimi ve tediye kabulü ile mükellef değildir.

 

14- İhaleye    katılan    gerçek    ve   tüzel   kişilerin tekliflerinde belirttiği    adres    kanuni ikametgah adresi olarak kabul edilecektir.  Firmalar kanuni    ikametgahlarını değiştirdiklerinde    derhal   aynı şekilde   bir   ikametgah göstermediği ve bu yeni ikametgahı ticaret siciline tescil ettirerek Antbirlik’e  noter  aracılığı  ile  bildirmediği taktirde  ilk  ikametgahına  yapılacak  tebliğlere  itirazı  olmayacağını  ve  bu  şartname  uyarınca yapılacak ihbarların noter veya  postaya  tevdi olunduğu  tarihte  kendilerine  yapılmış   sayılacağını  kabul   etmiş sayılırlar. Ayrıca yüklenici firma ile elektronik posta ortamında yapılacak olan tüm resmi yazışmalar kep adresi üzerinden olacağı için firmalar mutlaka kep adres bilgilerini Antbirlik’ e ibra etmek zorundadırlar.

 

15- Birliğimiz 2886 ve 4734 sayılı yasalara tabi olmayıp, ihaleyi yapıp yapmamakta kısım kısım yapmakta, dilediğine yapmakta veya iptal etmekte özgüdür. İhalede verilmiş olan fiyat tekliflerinin mevcut piyasa şartlarının altında olması veya döviz kurunda meydana gelebilecek dalgalanmalar halinde ihaleye katılmış olan firmalardan tekliflerini revize etme hakkını saklı tutacaktır. İhale ile ilgili her türlü kararda ihale   komisyonu serbesttir. İhaleye giren firmalar bu nedenle hak sahibi olamaz ve gelecekte Antbirlikten herhangi bir hak talep edemez.

 

16-Teklifi   verip    ihaleye    katılan   firmalar   şartnamedeki   hükümleri aynen kabul etmiş sayılırlar.  İş bu şartname hükümlerinin herhangi birine aykırı hareket veya muhalefet edilmesi halinde protesto keşidesine, ihtara veya herhangi bir tebligata gerek kalmaksızın İşletme zararı olmasa dahi geçici-kati teminatı irad kaydedilir. Kati Teminat alıcının herhangi bir borcuna mahsup edilmez. Alıcı buna itirazda bulunamaz.      

                                                                            

17- Her türlü uyuşmazlık halinde Antalya Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

 

  S.S. ANTALYA PAMUK VE  NARENCİYE

                                                                                     TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ

                                                                                                          BİRLİĞİ       

                                                                                                       ANTALYA            

YÜKLENİCİ FİRMA:

 

 

 

ADRESİ:  

 

                                                          

TELEFONU:

 

ÜNVAN:

S.S ANTALYA PAMUK VE NARENCİYE TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ   

 

HALKBANK SERİK ŞUBE

 

IBAN NO : TR23 0001 2009 5720 0012 0000 01  (TL)

 

TELNO:0242 426 29 11/FAX: 0242 426 29 12

 

MAİL ADRESİ: pazarlama@antbirlik.com.tr  KEP ADRESİ: antbirlik@hs03.kep.tr     

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*